Thema overzicht

Kleine beestjes in de tuin

Kleine beestjes in de tuin

Er waren eens twee lieveheersbeestjes. Ze vonden elkaar heel erg lief en gaven elkaar de hele dag kusjes. Toen vroeg meneer Lieveheersbeestje aan mevrouw ‘Zullen we met elkaar gaan trouwen?’ Daar hoefde mevrouw Lieveheersbeestje niet lang over na te denken...

Bekijk thema

Dreumes in de lente

Dreumes in de lente

Wakker worden, het is lente! Je kunt vaker en langer naar buiten, want het is niet meer zo koud als in de winter. Het is ’s morgens weer eerder licht en ’s avonds wat later donker. Laat dreumes meegenieten van dit seizoen door hem te laten zien wat er allemaal in de lente gebeurt.

Bekijk thema

Muizen op de boerderij

Muizen op de boerderij

Wat hebben de muizen een avontuur beleefd met roodborstje en de vetbol die in de tuin hing. Hun buikjes zijn helemaal rond geworden van zoveel eten. Ze liggen te slapen in hun huis onder de boekenkast. Maar op een morgen hoort één van hen een vogel heel mooi fluiten: het is lente! De muizen krijgen de lentekriebels en willen naar buiten, een nieuw avontuur beleven!

Bekijk thema

Kijk, daar vliegt een bij!

Kijk, daar vliegt een bij!

Midden in het veld staat een huisje. Het is geen gewoon huis. Het lijkt ook helemaal niet op een gewoon huis, met een deur, ramen en een dak. Het lijkt wel op een grote kist. Als je dicht bij het huis staat, kun je horen wie er in het huis wonen ‘zzzzzzzzzoem, zzzzzzzzzzoem’. In het huis wonen bijen.

Bekijk thema

Vliegen

Ik vlieg boven de bomen en over de grote zee. Ik ga er vast van dromen... kom, vlieg je met me mee? Of je nu laag vliegt of hoog vliegt, zonder motor of met motor, je zult je anders voelen en andere dingen zien dan wanneer je met twee benen op de grond staat.

Bekijk thema

De avonturen van opa Piet

Over Piet en Max en ... sssst... Sinterklaas.

Opa Piet is alleen. Het is koud, de blaadjes vallen van de bomen en hij wil zo graag dat er iemand op visite komt. Neef Max uit Spanje komt naar opa toe. Hoe? Wanneer? Dat lees je in 'Over Piet en Max en ....sssst... Sinterklaas'

Bekijk thema

Dreumes in de winter

Dreumes in de winter

Het is winter, bibber, bibber.... Een warme jas, sjaal en wanten en ook nog een muts op je hoofd. Dreumes is goed ingepakt en gaat op avontuur in de winter!

Bekijk thema

Laat het sneeuwen!

Als Milan en Sara 's morgens wakker worden en uit het raam kijken, zien ze dat het heeft gesneeuwd! Eindelijk sneeuw, daar hebben ze lang op gewacht. Snel trekken ze hun jassen aan en rennen naar buiten. Milan begint direct een grote sneeuwbal te rollen in de sneeuw, dat wordt de buik van de sneeuwpop. Jammer dat ze eerst naar school moeten, maar zodra ze weer vrij zijn, gaan ze verder met hun sneeuwpop Guus!

Bekijk thema

Sprookjes

Sprookjes

Als de dagen korten en het kouder wordt, is het zo gezellig om op de bank met lekker veel kussens om achter weg te duiken sprookjes te lezen. Er worden twee bekende en twee minder bekende sprookjes verteld. Met veel knutsels en spelletjes! Veel plezier!

Bekijk thema

Milou vindt een schat

Milou vindt een schat

De wind waait en de blaadjes vallen op de grond. Milou pakt rode, gele en bruine blaadjes en stopt ze in haar mand. Het is herfst in het kabouterbos. Dan hoort Milou een hard gekraak! Wat gebeurt er? Het mooie paddenstoelenhuis is omver gewaaid door de harde wind.

Bekijk thema

Nachtdieren

Nachtdieren

Wanneer de kinderen gaan slapen en het helemaal donker is buiten, worden de nachtdieren wakker. Hoor je ook het geluid van de uil en het geritsel van de egel? Klim uit je bed en neem je zaklamp mee, we gaan op pad!

Bekijk thema

Assepoester in de herfst

Assepoester in de herfst

Aan de hand van het sprookje van Assepoester dat door Dick Bruna is verteld en getekend, gaan we de herfst in. De pompoen speelt een belangrijke rol maar ook het schoentje van Assepoester en de klok die twaalf uur slaat...

Bekijk thema

Dreumes in het verkeer

's Morgens is het pas laat licht en 's avonds is het vroeg donker: het is winter. Je moet wat meer gaan oppassen met oversteken, langs de weg lopen en buiten spelen. Hoe loop jij samen met de peuters (en kleuters) veilig door het verkeer? ´Dreumes in het verkeer´ met spelletjes, verhaaltjes, boeken en liedjes. Veel plezier!

Bekijk thema

Dit ben ik

Heb jij jezelf wel eens goed bekeken? En kijk eens naar een ander! Twee armen en twee benen, een buik en een hoofd. Maar er is nog veel meer te zien.

Bekijk thema

Grote wilde dieren

Grote wilde dieren

Je weet natuurlijk wel dat er kleine dieren en grote dieren zijn . Kleine dieren kunnen gemakkelijk op je hand zitten. Grote dieren zijn even groot als jij of zelfs veel groter! Kun jij raden welke dieren dat zijn?

Bekijk thema

Muis in huis!

Winter-thema: Muis in huis!

Als je heel goed luistert, hoor je 's nachts geritsel onder de boekenkast. Niemand weet wie dat geluid maakt..... Maar als je uit je bed zou klimmen en in de keuken ging kijken, zou je 4 muizen kunnen zien: Max, Mini, Pedro en Piep. Ze beleven hele spannende avonturen. Luister maar!

Bekijk thema

Kerstfeest

Kerstfeest

Van Maria die een engel zag... van de Keizer die een brief schreef... van de ezel die ver moest lopen en... van het kleine babytje Jezus dat werd geboren in een stal!

Bekijk thema

In de zee

Heb jij de zee wel eens gezien? De zee is heel veel water bij elkaar. Op de zee varen boten. En in de zee kun je zwemmen. Het water van de zee smaakt niet zoet maar zout. Proef maar eens een beetje zout. Zo smaakt het water van de zee ook. In de zee leven dieren. Er zwemmen vissen en er groeien planten. Ga je mee kijken?

Bekijk thema

We maken muziek!

We maken muziek!

Muziek is een beetje feest! Als je vrolijke muziek opzet, gaat je kindje vast een beetje meebewegen op het ritme. Zeker als je zelf hierin het voortouw neemt. Muziek en dans horen nu eenmaal bij elkaar. Geniet in dit thema van de muziek en van de kinderen, want muziek is een cadeau!

Bekijk thema

In de ruimte

In de ruimte

Met een vliegtuig kun je in de lucht vliegen. Maar kun je daarmee ook naar de zon of de maan vliegen? Trek je ruimtepak maar aan, daar gaan we!

Bekijk thema

Bestel één of meerdere thema's

De getoonde thema's laten de activiteiten zien van 1 week. Een volledig thema omvat 4 weken. De prijs van een thema bedraagt € 3,95. Wanneer je één of meerdere thema's bestelt, ontvang je een leuke Bubosleutelhanger!

Bestel hier
Scroll naar boven