Milou vindt een schat

Week 1

Er loopt een klein kaboutermeisje door het grote bos. Ze draagt een mandje met daarin kastanjes, blaadjes, eikels en rozenbottels. Het kaboutertje heet Milou. Ze woont vlakbij in de grote parasolzwam. Een parasolzwam is een hele grote paddenstoel. In de steel van de paddenstoel zit een trap. Als je die trap naar boven loopt, kom je in de kamer. Die kamer zit in de hoed van de paddenstoel. Het is er zo gezellig! Milou loopt elke dag door het bos op zoek naar eten. Maar vaak gaat ze ook met de bosdieren spelen: de eekhoorn, het konijn of de spin. Vandaag waait de wind wel heel hard! Milou wordt bijna weggewaaid. De blaadjes in het bos vallen uit de bomen naar beneden: het is herfst. Milou houdt van de herfst. Ze zoekt dan de mooiste blaadjes op en maakt er een tapijt van voor in haar kamer in de paddenstoel.

We maken een kaboutermeisje (-jongen)

Nodig:

  • w.c.rolletje
  • vouwblaadjes
  • kleurpotloden en/of viltstiften
  • wit of licht papier
  • rood papier voor de kabouterhoed
  • lijm
  • restjes wol

Teken een cirkel en knip de cirkel uit. Laat de kinderen proberen om twee ogen een neus en een mond in de cirkel te tekenen. Kleur het w.c.rolletje en plak daarna het gezichtje op het rolletje. Smeer aan de bovenkant van het w.c. rolletje lijm en plak rondom draadjes wol. Vouw het kabouterhoedje en plak het bovenop het w.c.rolletje.

Wil je de illustraties gebruiken bij dit thema? Download ze dan hier

Liedje

Er zit een klein kaboutermeisje, fluitend op een steen. Fluitend, fluitend, heel de dag alleen. Sta op kaboutermeisje, kom maar met me mee, samen dansen in bos, gezellig met z’n twee!

(Op de melodie van 'Er zat een klein zigeunermeisje huilend op een steen')

Speurtocht in de herfst

Maak in de omgeving een kleine speurtocht met de kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een lijstje maken wat je allemaal kunt zoeken: rood blad, geel blad, eikels, kastanje, paddenstoel, enz. Als de kinderen alles hebben gevonden, verdienen ze een kabouterdiploma. Klik hier voor een kabouterdiploma.

Bestel één of meerdere thema's

De getoonde thema's laten de activiteiten zien van 1 week. Een volledig thema omvat 4 weken. De prijs van een thema bedraagt € 3,95. Wanneer je één of meerdere thema's bestelt, ontvang je een leuke Bubosleutelhanger!

Bestel hier
Scroll naar boven