Blog

Bubo weblog

 1. Joris speelt verstoppertje

  29 april 2020 - door Maret Slagter

  IMG_7990

  Het regent al de hele dag en de muizenkinderen vervelen zich. Joris heeft een idee: 'Zullen we verstoppertje spelen?', vraagt hij, 'Verstoppertje spelen in het huis van de mensen, dat is spannend'. Z'n broertjes en zusje lopen met Joris mee. Het deurtje van het muizenhuis gaat open en op hun tenen trippelen de muizen naar de woonkamer van de mensen. Hoe zou dat aflopen?

  Lees dit blog

 2. Joris viert een bijzondere koningsdag!

  27 april 2020 - door Maret Slagter

  IMG_7980

  Joris heeft vandaag een cadeau gekregen: een rood-wit-blauwe kroon en een oranje jas. Moeder zegt: de koning van Nederland is jarig! Joris trekt de jas aan en zet de kroon op z'n muizenhoofd. Vandaag is het feest!

  Lees dit blog

 3. Joris krijgt een natte vacht.

  23 april 2020 - door Maret Slagter

  IMG_7930

  Joris is bijna zo hoog geklommen dat hij in het vogelhuisje kan kijken. Maar dan komt er een harde windvlaag waardoor Joris naar beneden valt. Hij valt in in het water.... Joris is helemaal nat en koud en heel erg geschrokken. 

  Lees dit blog

 4. Joris en de Pimpelmees

  22 april 2020 - door Maret Slagter

  IMG_7924

  Muisje Joris kan wel dansen, zo blij is hij: mama heeft gezegd dat hij naar buiten mag om te spelen! De zon schijnt en de vogels fluiten. Joris springt en rent en maakt koprollen. Dan ziet hij een kleine vogel naar binnen vliegen in een vogelhuisje. Nieuwsgierig denkt Joris 'wat zou er in dat vogelhuisje zitten?'. Hij begint naar boven te klimmen..... Als dat maar goed gaat.

  Lees dit blog

 5. In een raket naar China

  20 april 2020 - door Maret Slagter

  bamboo-307897_960_720

  Joris en Pandabeer vliegen in de raket naar het land van Pandabeer. Dat land heet China en is heel ver weg. Als de raket is geland, wil Pandabeer nog maar 1 ding en dat is ETEN!

  Lees dit blog

 6. Joris en het harige beest

  17 april 2020 - door Maret Slagter

  IMG_7907

  De grond trilt en het grommen wordt steeds harder. Wie komt daar aan gelopen? Is het een monster? Joris durft bijna niet te kijken...

  Lees dit blog

 7. De avonturen van Joris muis.

  16 april 2020 - door Maret Slagter

  ster

  Nog nooit van z'n leven had Joris zich zo erg verveeld. Joris had best veel speelgoed, maar daar wilde hij niet mee spelen. Hij wilde naar buiten met z'n vriendjes spelen. Maar papa en mama hadden gezegd dat hij niet met vriendjes mocht spelen...

  Lees dit blog

 8. Zomer

  18 juli 2019 - door Maret Slagter

  De laatste weken voor de zomervakantie verlopen vaak heel ontspannen. De (gast)ouders hebben al een beetje de vakantie in het hoofd. Na de zomervakantie begin ik weer met een groot thema.
  Maar hoe vul je deze weken in voor de kinderen? Wat past nou echt bij de zomer? Zand, zee en zon?

  Lees dit blog

 9. Wat kruipt daar in de tuin?

  17 mei 2019 - door Maret Slagter

  lieveheersbeestje foto

  Met de lente komen er ook weer van die heerlijke kriebelbeestjes in de tuin. De één is leuker dan de ander, maar het lieveheersbeestje spreekt toch wel het meest aan. Daar begonnen we ook mee ... Maar al wat we vonden, geen lieveheersbeestje ...

  Lees dit blog

 10. Muizen op de boerderij

  28 maart 2018 - door Maret Slagter

  muizen in wol

  De vier muizenvrienden liggen met een volle buik te slapen in hun huis onder de boekenkast. Ze slapen veel te lang, want buiten is het lente geworden.....

  Lees dit blog

Scroll naar boven