Blog

Bubo weblog

 1. Zomer

  18 juli 2019 - door Maret Slagter

  De laatste weken voor de zomervakantie verlopen vaak heel ontspannen. De (gast)ouders hebben al een beetje de vakantie in het hoofd. Na de zomervakantie begin ik weer met een groot thema.
  Maar hoe vul je deze weken in voor de kinderen? Wat past nou echt bij de zomer? Zand, zee en zon?

  Lees dit blog

 2. Wat kruipt daar in de tuin?

  17 mei 2019 - door Maret Slagter

  lieveheersbeestje foto

  Met de lente komen er ook weer van die heerlijke kriebelbeestjes in de tuin. De één is leuker dan de ander, maar het lieveheersbeestje spreekt toch wel het meest aan. Daar begonnen we ook mee ... Maar al wat we vonden, geen lieveheersbeestje ...

  Lees dit blog

 3. Muizen op de boerderij

  28 maart 2018 - door Maret Slagter

  muizen in wol

  De vier muizenvrienden liggen met een volle buik te slapen in hun huis onder de boekenkast. Ze slapen veel te lang, want buiten is het lente geworden.....

  Lees dit blog

 4. Muis in huis!

  26 januari 2018 - door Maret Slagter

  kirsten

  Het is winter en er zitten vier muizen in huis! Verstopt onder de boekenkast proberen ze hun kostje bij elkaar te scharrelen. Ze hebben geen last van de winterkou en de voorraad eten wordt regelmatig aangevuld uit de keuken van de bewoners van het huis. Dat lukt meestal....totdat....

  Lees dit blog

 5. Zeepaardjes

  12 september 2017 - door Maret Slagter

  Zeepaardje gekleurd

  We nemen een duik in de zee en zien... een zeepaardje! Wat is hij mooi, z'n kop lijkt wel op die van een paard. 

  Lees dit blog

 6. We maken muziek!

  24 mei 2017 - door Maret Slagter

  Zingende kinderen

  Maakt het spelen van muziek je kind intelligenter? Maakt het luisteren naar muziek je kind meer empathisch? Of is muziek vooral heel erg leuk?

  Lees dit blog

 7. Bang voor een lammetje!

  4 april 2017 - door Maret Slagter

  peuter bang

  Lammetjes kijken en aaien, wat zijn ze schattig! Kun je dreumes een groter plezier doen? Ze mekkeren heel zachtjes en klagelijk. Heel anders dan mama schaap, die flink kan blaten. De eerste de beste zonnige dag gaan we naar de kinderboerderij.

  Lees dit blog

 8. Wakker worden! Het is lente.

  17 maart 2017 - door Maret Slagter

  kind met bloesemtak

  Iedereen wakker worden, de lente komt eraan! Er valt van alles te beleven. Dieren die een winterslaap houden worden wakker. Vogels zijn druk aan het bouwen met nesten en bolletjes in de grond gaan ineens groeien.

  Lees dit blog

 9. Sinterklaastijd = Spannende tijd!

  23 november 2016 - door Maret Slagter

  Boot van Sinterklaas afbeelding

  Slapeloze nachten en gevulde schoenen. Pieten die over de daken rennen en Sinterklaas die overuren draait. Komt het je bekend voor? Tijd voor Max... Nee, niet die Max... muis Max!

  Lees dit blog

 10. Heel groot! Heel gevaarlijk!

  21 maart 2016 - door Maret Slagter

  krokodil foto

  Het is groen en groot en heeft heel veel tanden. Scherpe tanden! Weet jij wie dat is? Ja, dat is de krokodil! Op onze reis over de wereld komen we natuurlijk wilde dieren tegen. Sommigen zijn groot en anderen zijn klein. Sommigen zijn gevaarlijk, dat zijn de grote roofdieren. De krokodil is een groot gevaarlijk roofdier. Bang geworden? Lees dan niet verder!

  Lees dit blog

Scroll naar boven