Spelen, leren en ontwikkelen.

Een slimme start met het speel- en leerbord Bubo.

Over Bubo

Kan een uil je vriendje zijn? Kun je samen plezier maken? Ja, dat kan!

De naam 'Bubo' komt uit het Latijn. 'Bubo bubo' betekent 'oehoe'. De uil staat symbool voor wijsheid. Maar klopt dat wel? Zijn grote gele ogen kijken nieuwsgierig rond. Samen met de kinderen wil hij op avontuur! Er is vanalles te beleven.

Bubo onze grote uil slaapt de hele dag. Maar….. als je hem wakker maakt, wil hij graag met je spelen.


'Bubo, wakker worden. Buboooo, wakker worden!' Bubo kijkt nog wat slaperig uit z’n ogen. Zijn buik van vilt is lekker zacht. Tijd om te gaan spelen, luisteren en zingen.

Welke dag is het vandaag?
Alles heeft een naam. Ieder kind heeft een naam, voorwerpen hebben een naam, maar ook de dagen van de week hebben een naam. Zo kun je ze leren kennen. Op Bubo’s blauwe buik zijn de dagen van de week geplakt. De dagen klinken als de voorwerpen die erbij staan. Zo klinkt bijvoorbeeld de maandag als 'maan', de dinsdag als 'spin' en de woensdag als 'schoen'.

En heb je vanmorgen al uit het raam gekeken of ben je al buiten geweest? Er is van alles te zien en te voelen! Is het warm buiten? Is het nat buiten? Gaan de blaadjes van de bomen heen en weer?
Kortom: wat voor weer is het?
En welke plaatjes hebben we nodig om te laten zien wat voor weer het is? De zon? Regenwolken?
Het wordt een bonte boel op Bubo’s buik!

Luister eens naar dit verhaal...

Bubo heeft twee kanten! De ene kant is blauw en de andere kant is groen. Op z'n blauwe buik bekijken we de seizoenen, de dagen van de week en het weer.

De groene buik van Bubo is de basis voor mooie, spannende en grappige verhalen die aansluiten bij verschillende thema's. Kijk bij Thema’s voor inspirerende ideeën.

Ben je geïnteresseerd in de weekkaart of de weerkaart? Neem Contact met me op over de mogelijkheden voor bestellen. Voor een klein bedrag plus verzendkosten stuur ik het graag naar je toe!

Geïnteresseerd in een eigen Bubobord?

Neem contact met me op over de mogelijkheden. Ik vertel je graag meer!

Hoe werk je met het Bubo-bord?

Dit bord is gemaakt om kinderen vooral zelf te laten ontdekken en spelen.
Daarvoor is het nodig dat er veel illustraties zijn die de kinderen op de buik van Bubo kunnen plakken. Dit gebeurt met zelfklevend klittenband. Wanneer er bij thema’s illustraties worden gebruikt, is het handig om deze te printen en te lamineren. Op deze manier blijven ze stevig en kunnen ze gemakkelijk schoon worden gemaakt. Plak achterop de illustratie een klein stukje klittenband.

Je zult zien dat kinderen het erg leuk vinden om, behalve te kijken naar de verhalen en spelletjes die jij speelt op het bord, hun fantasie de vrije loop te laten en zelf aan de slag te gaan. Betrek ze daarom bij het noemen van de dagen, kijken naar het weer en het inleven in een thema.

Omdat veel thema’s overlappen, kun je illustraties bij verschillende thema’s gebruiken. Ga vooral zelf op zoek naar mooie vrolijke plaatjes op het internet. Natuurlijk kun je ook zelf tekeningen maken, lamineren en gebruiken.

Scroll naar boven