In de ruimte

Week 1

Met een vliegtuig kun je in de lucht vliegen. Met een luchtballon, een helikopter en deltavlieger ook. Maar kun je daarmee ook naar de maan vliegen? De zon, de maan en de sterren zijn heel ver weg. En toch gaan we op reis naar de ruimte! Ga mee!

De maan is zover bij ons vandaan dat je er met een raket naartoe moet vliegen. Kijk naar deze ruimteveer die de ruimte invliegt. Je kunt ook niet je gewone kleren aandoen. Er zijn speciale kleren die je aantrekt als je naar de ruimte vliegt, een astronautenpak. Maar wat is de ruimte? Dat weet eigenlijk niemand. In de ruimte zweeft de maan, maar ook de aarde en de zon. Trek je astronautenpak maar aan, we gaan op reis!

De zon geeft licht en warmte

Als je ’s morgens wakker wordt en uit je bed komt, is het vaak alweer helemaal licht buiten. Dat komt omdat de zon schijnt! Je kunt de zon niet altijd zien, maar hij is er wel. Als er veel wolken in de lucht zijn, zit de zon daarachter verstopt. In de zomer geeft de zon heel veel warmte. Het kan dan zo warm worden dat je je zwembroek of zwempak aantrekt en lekker met water gaat spelen buiten. De zon staat in de ruimte. De zon is een hele grote ster. Kun je met een raket naar de zon vliegen? Nee, dat kan echt niet! De zon is verschrikkelijk heet. Alles wat in de buurt komt, verbrandt.

Mijn eigen zon

We kunnen met een raket niet op de zon landen, maar we kunnen wel proberen de zon na te maken!

Dit heb je nodig:

  • Grote vellen wit papier
  • Verf in de kleuren rood en geel
  • Sponsjes/ schuursponsjes
  • En.... we hebben onze handen nodig

Teken op de vellen papier grote cirkels. Laat de kinderen dit vrolijk verven in rood en geel. Je krijgt mooie mengkleuren oranje wanneer je ze lekker hun gang laat gaan. Breng met een kwast voldoende rode en gele verf aan op een sponsje. Laat de kinderen hun handen één voor één op het sponsje leggen, zodat ze mooi gekleurd worden. Daarna drukken de kinderen hun handen rondom de grote cirkel op het vel papier. De zon krijgt hierdoor prachtige stralen.

Bestel één of meerdere thema's

De getoonde thema's laten de activiteiten zien van 1 week. Een volledig thema omvat 4 weken. De prijs van een thema bedraagt € 3,95. Wanneer je één of meerdere thema's bestelt, ontvang je een leuke Bubosleutelhanger!

Bestel hier
Scroll naar boven