We maken muziek!

Week 1 'zachte geluiden'

In mijn kamer staat een gitaar. De kinderen kunnen er niet van afblijven. Zelfs de allerjongste veegt al met z´n vingertjes over de snaren. Ze horen verschillende tonen muziek. Ze luisteren verbaasd naar hun eigen spel. In dit thema gaan we aan de slag met muziek: harde en zachte, hoge en lage tonen, snelle en langzame muziek. Ook ritme en dans komen aan bod. Dus, voetjes van de vloeren want ‘We maken muziek!’

Het liedje over het muisje

Muis trippelt door de kamer. Ze maakt kleine stapjes en zingt ondertussen een liedje (Liedje over het muisje). We moeten wel heel stil zijn en goed luisteren. Muisjes kunnen niet zo hard zingen.

Piep piep piep piep piep hoor je het muisje niet?

Als je 't muisje horen wil, wees dan stil...

Trippel samen met de kinderen door de kamer. Zing samen het liedje van de muis. Zing daarna het liedje zo zacht mogelijk. Je kunt de kinderen ook een muizenstaart (gekleurd lint) geven, waardoor ze zich net een klein muisje voelen.

We maken muizengeluiden

Nodig:

  • Kleine petflesjes
  • Rijst
  • Gekleurd plakband
  • Verf
  • Versierspulletjes

Muis trippelt heel zachtjes door de kamer. Probeer maar goed te luisteren naar het geluid van een trippelende muis. Kun jij ook zo zachtjes door de kamer lopen? We gaan het geluid van muis namaken. Hiervoor gebruiken we een kleine petfles. Laat de kinderen het flesje versieren. De jongste kinderen kun je het laten verven, de oudere kinderen kunnen aan de slag met verschillend versier-materiaal (tip: gekleurd plakband). Als alles klaar en droog is, stop je een paar korreltjes rijst in de fles. De dop stevig dichtdraaien. Beweeg nu de fles langzaam in het rond, hoor je de stapjes van de muis?

Kun jij iets bedenken dat zachte geluiden maakt? (Denk aan het tikken van de regen, de bladeren die ritselen in de wind) Kun je deze geluiden nadoen? Bijvoorbeeld met je vingers zachtjes op de tafel tikken of ... ?

Hoor je de muis?

Maak je gebruik van het Bubobord? Print en lamineer de muisjes. Plak er klittenband achter. Plak een muis op het Bubobord en zing het liedje ‘piep, piep, piep’. Laat de kinderen vervolgens voor de muis een verstopplekje maken met behulp van stroken klittenband. 

Bestel één of meerdere thema's

De getoonde thema's laten de activiteiten zien van 1 week. Een volledig thema omvat 4 weken. De prijs van een thema bedraagt € 3,95. Wanneer je één of meerdere thema's bestelt, ontvang je een leuke Bubosleutelhanger!

Bestel hier
Scroll naar boven