In de zee

Week 1 Een duik in de zee

In de zee zwemmen, kruipen en lopen zoveel dieren! Je weet vast wel dat er vissen zwemmen, maar er kruipen ook slakken, er lopen krabben en nog veel meer. Als je in de zee onderwater wilt kijken, doe je een duikbril op. Anders prikt het zoute water in je ogen. Door je duikbril kijk je naar alle dieren in de zee. 

Kijk eens naar dit filmpje van een meneer die in de zee duikt en daar van alles ziet:

Otus in de zee

Kennen jullie Otus? Otus is een klein uiltje. Eigenlijk is hij een uilskuiken, maar dat zeggen we maar niet. Daar wordt Otus een beetje sip van. Otus heeft voor z’n verjaardag een duikbril gekregen van zijn tante. Otus woont vlakbij de zee. En als het op een dag mooi weer is, trekt Otus z’n zwembroek aan, pakt z’n duikbril en springt in de zee. Kan Otus zwemmen? Ja, hij kan een klein beetje zwemmen. Otus’ mama heeft gezegd dat hij niet ver in de zee mag zwemmen. Met de duikbril op z’n hoofd kijkt hij onder water. Er is zoveel te zien. Er zwemt een mooie gele vis voorbij. En daar ziet hij een ster op de bodem liggen, een zeester. O, en daar zwemt een kwal! Hij zwemt steeds verder en kijkt in het rond naar al die mooie dieren in de zee. Ineens komt er een hele grote vis aanzwemmen. Hij heeft scherpe tanden. Zou hij Otus willen bijten? Otus wordt een beetje bang. Hij zwemt snel verder! Omdat Otus nog een kleine uil is, wordt hij snel moe. Hij zwemt naar het strand en doet z´n duikbril af. Dan vliegt hij naar het uilenhuis hoog in de boom. ´Morgen ga ik al die mooie vissen en andere dieren die ik gezien heb, tekenen.

Heb je een Bubo-bord? Gebruik dan de plaatjes van de vissen en van Otus.

We maken een duikbril

Nodig:

  • plastic bakje waar bijvoorbeeld druiven in hebben gezeten
  • huishoudfolie
  • behanglijm
  • stukjes papier
  • buigbaar rietje
  • plakband

Knip de bodem uit de duikbril (je houdt nu alleen de rand van het plastic bakje over). Laat de kinderen de rand beplakken met stukjes papier die in behanglijm zijn gedoopt. Laat het goed drogen. Plak aan de zijkant van de duikbril een buigbaar rietje. Prik aan weerszijden van de duikbril een gaatje en steek hier een stuk elastiek door. Maak een knoopje aan beide uiteinden van het elastiek zodat er een band achter de duikbril zit. De kinderen kunnen de duikbril nu opzetten.

Visje, visje, in het water
Visje, visje, in de kom
Visje, visje, kan niet praten
Visje, visje, draai je om

Visje heeft zich omgekeerd,
omgekeerd, omgekeerd
Visje heeft zich omgekeerd,
Dat heeft ie van jou geleerd.

(Melodie 'visje in het water')

Bestel één of meerdere thema's

De getoonde thema's laten de activiteiten zien van 1 week. Een volledig thema omvat 4 weken. De prijs van een thema bedraagt € 3,95. Wanneer je één of meerdere thema's bestelt, ontvang je een leuke Bubosleutelhanger!

Bestel hier
Scroll naar boven