Dreumes in de lente

Week 1

Wakker worden, het is lente! Dreumes kan vaker en langer naar buiten, want het is niet meer zo koud als in de winter. Het is ’s morgens weer eerder licht en ’s avonds wat later donker. Laat dreumes meegenieten van dit seizoen door hem te laten zien wat er allemaal in de lente gebeurt.

Bolletjes in de grond

Als je buiten goed naar de aarde kijkt, zie je misschien kleine groene puntjes of steeltjes boven de grond uitsteken. Hoera! Het is lente. Laat dreumes de kleine steeltjes en puntjes aanraken en ‘aaien’. Waar komen die groene steeltjes vandaan? Onder de grond zitten bolletjes. Als het lente wordt, groeit er uit het bolletje een steel en een bloem.

We zingen ‘Er liggen bolletjes in de grond’. Klik hier voor de melodie.
De bolletjes worden wakker. Uit een bolletje groeit een steel en een bloem. Weet je nog dat beer en egel in de winter heel lang slapen? Als het lente wordt, worden beer en egel wakker. De bolletjes worden ook wakker als het lente wordt.

Er liggen bolletjes in de grond te slapen, te slapen.
Er liggen bolletjes in de grond, overal in het rond.
Wakker worden, wakker worden, alle vogeltjes zingen.
Alle vogeltjes fluiten, zet de bloemetjes buiten.

Het bolletje gaat groeien

Ga op de grond zitten en maak je heel erg klein. Laat dreumes proberen hetzelfde te doen of laat hem kijken. Je bent een kleine bloembol geworden. Langzaam wordt de bol wakker. Hij strekt zijn armen uit, gaat hurken, gaat staan en steekt z’n armen hoog in de lucht: wakker! Zing ondertussen het liedje ‘er liggen bolletjes in de grond’.

Het je een Bubobord? Gebruik dan afbeeldingen van bolletje tot bloem. Plak ze in de juiste volgorde op het bord en vertel hoe het bolletjes wakker wordt en gaat groeien. 

Ik verf de bloemsteel

Nodig:

  • keukenpapierrol en/of
  • Wc rolletje
  • Groene verf
  • Kwasten
  • Stevig fel gekleurd papier
  • Groen papier

Dreumes mag de steel van de bloem gaan verven. Dat is een heel belangrijk werkje. Als de steel mooi groen is, groeit er een bloem uit. Knip zelf uit stevig gekleurd papier een bloem. Knip bovenaan het w.c. rolletje aan weerszijden een klein stukje in. Hierin wordt straks de bloem geschoven.Op de lange steel (keukenpapierrol) komt een grote bloem. Op de korte steel (w.c.rolletje) komt een kleine bloem. Benoem 'lang' en 'kort' en 'groot' en 'klein'. Doe dreumes het verfschort aan en zet hem in de kinderstoel. Geef hem een potje groene verf en een kwast en laat hem lekker kliederen. Hij mag natuurlijk ook met z’n vingers verven.

Tip: gebruik handige anti-knoei verfpotjes. De verf kan niet uitdrogen en er niet uitstromen wanneer het potje omvalt.

Bestel één of meerdere thema's

De getoonde thema's laten de activiteiten zien van 1 week. Een volledig thema omvat 4 weken. De prijs van een thema bedraagt € 3,95. Wanneer je één of meerdere thema's bestelt, ontvang je een leuke Bubosleutelhanger!

Bestel hier
Scroll naar boven