Muis in huis!

Als je heel goed luistert, hoor je 's nachts geritsel onder de boekenkast. Niemand weet wie dat geluid maakt..... Maar als je uit je bed zou klimmen en in de keuken ging kijken, zou je 4 muizen kunnen zien: Max, Mini, Pedro en Piep. Ze beleven hele spannende avonturen. Luister maar!

Week 1

De 4 muizen liggen heerlijk te slapen in hun muizenhuis onder de grote boekenkast. Niemand weet dat er muizen in huis zijn. De meneer en mevrouw van het huis niet, de kinderen niet en zelfs de parkiet niet. Muis Max wordt langzaam wakker en rekt zich uit, hij gaapt eens flink en stoot dan z’n vriendje Mini aan: ‘Wakker worden vriend! We gaan eten halen’. Mini is direct klaarwakker: ‘eten halen? Dat is het leukste dat er is’. De huismensen hebben in de winkel heerlijke zonnebloempitten gekocht. Toevallig is dat het lievelingseten van muizen. Max en Mini kruipen uit hun hol en lopen snel naar de keuken. Max klimt op het aanrecht en zoekt de pot met pitten. ‘Ha, gevonden! Mini steek je pootjes eens uit, dan gooi ik wat pitten naar beneden’. Mini staat klaar met gestrekte pootjes. Daar komt pit 1, 2, 3, 4… en dan stopt het. ‘Hé’ zegt Mini, ‘is dat alles?’ Max is alweer naar beneden geklommen en staat naast Mini. ‘Ja’ zegt hij ‘dat is alles. We hebben een probleem. Wat moeten we morgen eten?’

We maken een muis

Er zitten muizen onder de boekenkast. Maar hoe ziet een muis er eigenlijk uit? En wat vindt een muis lekker?

Print de afbeelding van de muis-onderdelen. Knip ze uit en laat de kinderen proberen de muis weer in elkaar te zetten.

Nodig:

  • lijm
  • A-4 wit papier
  • A-4 gekleurd papier
  • Wollen draadjes
  • Kleine zaadjes (echte zaadjes of geknipt uit gekleurd papier)
liedje: Ik ben een heel klein muisje

Ik ben een heel klein muisje en dans graag in ’t rond.
Ik kom dan uit mijn huisje en spring hoog van de grond.

Spreken:
Maar… roept de poes: miauw!
Dan ren ik in mijn holletje… gauw!
Piep, piep, piep, piep, piep.

Spel: dansende muizen

Maak van een grote doos (bijvoorbeeld een bananendoos) een muizenhuis voor de kinderen. Hou het eenvoudig: knip de bovenkant eraf en snij er een deurtje uit. De kinderen mogen in de doos gaan staan of zitten. Zing het liedje ‘Ik ben een heel klein muisje’ en laat de kinderen uit de doos lopen. De kinderen mogen gaan dansen en springen, totdat… de poes ‘miauw’ zegt. Dan rennen alle muizen weer terug in het muizenhuis.

Bestel één of meerdere thema's

De getoonde thema's laten de activiteiten zien van 1 week. Een volledig thema omvat 4 weken. De prijs van een thema bedraagt € 3,95. Wanneer je één of meerdere thema's bestelt, ontvang je een leuke Bubosleutelhanger!

Bestel hier
Scroll naar boven