Visie

Je kent het vast wel: het stimuleren van de ontwikkeling van het jonge kind. Heel belangrijk! Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Begin bij het begin en dat betekent vaak: ga op je gevoel af.

Een kind heeft altijd eten, drinken en slaap nodig. Een belangrijke basisbehoefte. Zorg voor een gevoel van veiligheid en zekerheid. Een bang en onzeker kind voelt zich duidelijk niet op z´n gemak en zal ook weinig plezier hebben in al je activiteiten gedurende de dag. Laat hem merken dat je er voor hem bent en dat hij je kan vertrouwen! Dat geeft hem zelfvertrouwen. En op dat zelfvertrouwen durft hij stappen te zetten (De Pyramide van Maslow). Dat het stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling, de taal- en rekenvaardigheid en de motoriek hierop kan bouwen is vanzelfsprekend. Ieder kind is bijzonder en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Wat is het fijn om te zien dat een kind behalve lichamelijk ook geestelijk groeit en stevig in z’n schoentjes leert staan!

Kinderen worden al vanaf jonge leeftijd gestimuleerd om op onderzoek te gaan. Door te werken met thema’s kunnen ze in verschillende werelden ‘duiken’. Herhaal interessante, grappige, moeilijke of vreemde zaken van een thema, door ze naast andere thema’s te plaatsen. Je maakt als het ware een mindmap voor hele jonge kinderen. Ze zien oorzaak en gevolg en leren zelf verschillende items te koppelen.

Scroll naar boven