De avonturen van Joris muis.

De avonturen van Joris muis.

Joris verveelt zich

16 april 2020 om 10:44 - door Maret Slagter - 1 reactie

Muis in bed

Nog nooit van z'n leven had Joris zich zo erg verveeld. Joris had best veel speelgoed, maar daar wilde hij niet mee spelen. Hij wilde naar buiten met z'n vriendjes spelen. Maar papa en mama hadden gezegd dat hij niet met vriendjes mocht spelen...

Joris verveelde zich zo vreselijk! Vandaag mocht hij wèèr niet spelen met z´n muizenvriendjes. En dat kwam niet omdat hij ziek was en ook niet omdat hij straf had. Het kwam omdat alle muizen bang waren om ziek te worden. Joris vond het wel een beetje gek. Als je ziek werd, kon je toch gewoon weer beter worden? Maar papa en mama hadden gezegd dat dit een gevaarlijke ziekte was.

‘Ga maar een mooie tekening maken!’, zegt mama. ‘We gaan met elkaar een hele moeilijke legpuzzel maken’, zegt papa. Maar Joris heeft nergens zin in. Hij verveelt zich. Mag hij zich de hele dag vervelen? Ja hoor, dat mag! Maar het is wel reuzesaai. Joris ligt in z’n muizenbed na te denken. Wat moet hij toch gaan doen? Een dag duurt zo lang. Hij kijkt door het kleine raampje naar buiten. Daar schijnt de zon. De zon is heel ver weg, heeft papa verteld. Daar kun je nooit naartoe. Want de zon is ook heel erg heet. ‘Wel jammer’, dacht Joris, ‘ik zou wel eens met een raket naar de zon willen vliegen’. Ineens krijgt Joris een idee! Met een raket vliegen! Niet in het echt natuurlijk, maar in z’n hoofd. Want als je zelf dingen bedenkt, kun je overal naartoe. Je doet je ogen dicht en gaat op reis. Gewoon terwijl je op je bed ligt of in de tuin zit. Dat is toch heel erg leuk?!

Joris doet z’n muizenoogjes dicht en denkt aan… de sterren! ‘Ik ga naar de sterren vliegen’, denkt hij. Hij stapt in z´n raket en telt: 3, 2, 1, go!! En daar schiet Joris de ruimte in naar de mooiste ster. Zal hij naar die blauwe of naar die gouden ster vliegen? Joris kiest de gouden ster en landt met de raket zachtjes op de grond. Wat glimt alles hier mooi! Joris stapt uit en kijkt om zich heen. Kun je hier spelen? Kun je hier avonturen beleven? Dan ziet Joris een gat in de grond. Het gat is groot genoeg om erin te kruipen. Joris laat eerst z’n achterpootjes in het gat zakken, dan z’n buikje en dan zit hij helemaal in het gat. Ineens voelt hij dat de grond gaat trillen. Wat gebeurt er nu? Joris kijkt voorzichtig over de rand en ziet een groot harig beest. Het beest stampt en gromt, wat is dat voor beest? (wordt vervolgd…).

Deel dit bericht

Reacties

  1. Trudi ButerTrudi Buter Schreef op 16 april 2020 om 15:59:21

    Wat super leuk Maret!! Ik ben meteen nieuwsgierig hoe het verder gaat!!

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Scroll naar boven