Zomer

Zomer

18 juli 2019 om 18:41 - door Maret Slagter - 0 reacties

De laatste weken voor de zomervakantie verlopen vaak heel ontspannen. De (gast)ouders hebben al een beetje de vakantie in het hoofd. Na de zomervakantie begin ik weer met een groot thema.
Maar hoe vul je deze weken in voor de kinderen? Wat past nou echt bij de zomer? Zand, zee en zon?

Kamperen! Dat stond met stip op nummer 1. Er werden tentjes gebouwd, gevouwen en getekend. In die tentjes lagen slaapzakken, knuffels en ander speelgoed. Heel gezellig allemaal. Kamperen kan ook best spannend zijn. Je hoort 's nachts andere geluiden dan thuis in je eigen bed en je ziet heel veel nieuwe kinderen die ook allemaal aan het kamperen zijn! Tijd voor nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. 

Bij kamperen hoort ook een beetje een kampvuur! Nu is echt vuur wel gevaarlijk dat deden we dus maar niet... Maar nepvuur kan ook reuze spannend zijn. De kinderen verfden keukenpapierrollen bruin: dat werden mooie houtstammetjes. De kleintjes verfden met rode en gele verf door elkaar: dat werd het vuur. Er werden uit het 'vuur' vlammen geknipt, op een satéprikker geplakt en in een aardappel gestoken. Het hout werd eromheen geschikt en voilà: het kampvuur! We staken marsmallows op een stokje en lieten ze (bijna) echt smelten. Toch maar een echt kaarsje aangestoken waar de marshmallows wel van gingen smelten. Dat ging bijna mis: de marshmallow kleurde donkerbruin en begon te sissen. Het volgende exemplaar werd iets hoger gehouden. Handig om te weten voor de volgende keer!

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Scroll naar boven